Росія вперше вдарила по Києву ракетою з касетною частиною: Експерт вказав на важливі нюанси

Авіаційний експерт Анаталій Храпчинський пояснив, як у ніч на 18 серпня РФ завдала удару по Києву ракетою Х-101, хоча не було повідомлення про підняття в небо російської авіації, передають Патріоти України.

"Постійне базування певної кількості літаків на аеродромі в Енгельсі дозволяє підійнятися одному літаку в режимі радіотиші і запустити одну ракету в бік України. Але тут слід зауважити, що на останній ракеті Х-101 вибухова частина була оснащена уламковими елементами, що більше шкоди завдає. І це вперше, коли по Києву було застосовано такий уражаючий елемент", – пояснив Храпчинський в ефірі телемарафону.

На запитання, чи можна очікувати, що РФ збільшить використання таких ракет для ударів по Києву, експерт відповів:

"Слід відслідковувати їхні можливості. Оскільки ми бачимо, що певне застосування навіть учбових ракет Х-55 - це старі радянські ракети. Слід відслідковувати за тим, що вони будуть робити. Оскільки проблематика зі стратегічною авіацією не дозволяє їм підіймати велику кількість ракет. Але основною базою збереження будь-якого озброєння є Енгельс. І тут теж можна сказати, що треба працювати по складах в Енгельсі, оскільки там зберігається велика кількість саме носіїв".

Повітряні Сили показали ефектне відео про роботу в небі Курської області

вівторок, 20 серпень 2024, 13:01

У небі над Курською областю працює авіація Повітряних Сил України. Пілоти щодня завдають ударів по об’єктах противника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука у Telegram. "На відео - українськ...

Вірянам дають 9 місяців: Парламент заборонив діяльність Московського патріархату в Україні

вівторок, 20 серпень 2024, 12:52

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії. Згідно з ним, може бути припинена діяльність УПЦ МП. Про це повідомив народний депутат Ярослав ...