Росія втрачає Крим: Експерт пояснив, чому Чорноморський флот РФ "переїжджає" на Кубань

Російське військове керівництво вимушене евакуювати ремонтні та логістичні потужності Чорноморського флоту РФ з окупованого Криму до Новоросійська на Кубані. Про це в ефірі телемарафону розповів військовий експерт Денис Попович, передають Патріоти України.

"Бути в Криму стало занадто небезпечно для них (росіян - ред.). В західній частині Чорного моря так само складно і надто небезпечно. Морські дрони топлять кораблі. Останній приклад це катер "Сергей Котов". До цього був великий десантний корабель "Цезарь Кунников". Відповідно, ми бачимо, що росіяни поступово переносять потужності Чорноморського флоту з Криму в Новоросійськ", - сказав експерт.

Попович наголошує, що таким чином Україна поступово досягає паритету на Чорному морі. "Можна навіть сказати, що поступово виграємо битву на Чорному морі, виграємо її асиметричними засобами", - наголошує він.

За словами експерта, у Новоросійську Чорноморський флот РФ здатний базуватися. Хоча Новоросійська морська база - "це не кримські об'єкти".

"Там значно менше можливостей. Зокрема, там значно менше можливостей для базування російських ракетоносців. Такі можливості є в Севастополі. І цим пояснюється той факт, що дуже рідко вони стали запускати "Калібри". Значно рідше, ніж це було на перших етапах широкомасштабного вторгнення. Тому вони намагаються максимально наростити можливості Новоросійська. Ремонтні і логістичні можливості. Наскільки їм це вдасться - це питання. Але зараз у них ракетоносці цілі. Вони мають можливості пускати ракети і очевидно мають можливості щодо перезарядки. Обмежені можливості, але все ж. І зарано казати, що Чорноморський флот вдасться забити кудись, як кажуть у Росії "за Можайськ", - зауважив експерт.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...