Росія втрачає одного з двох найбільших споживачів своєї нафти: Китай різко скоротив закупки

Імпорт сирої нафти в Китай з Росії впав у липні на 7,4% порівняно з роком раніше. Причина: китайські нафтопереробні заводи значно скоротили об'єми виробництва. При тому Китай збільшив поставки нафти з Саудівської Аравії, передають Патріоти України.

Про це повідомляє видання Reuters. Згідно з даними Головного митного управління, надходження російської нафти, включаючи трубопроводи, склали 7,46 мільйона тонн минулого місяця, або 1,76 мільйона барелів на день.

Ще в червні було 2,05 мільйона барелів на добу. А в липні 2023-го - 1,9 мільйона барелів на добу. Загальний обсяг поставок у липні до найбільшого у світі імпортера сирої нафти впав до мінімуму з вересня 2022 року, оскільки низька маржа переробки та низький попит на паливо стримували роботу державних і незалежних НПЗ.

Поставки від другого постачальника Саудівської Аравії склали 6,41 мільйона тонн, або 1,51 мільйона барелів на добу, що на 13% більше, ніж роком раніше. Обсяги найбільшого виробника в Організації країн-експортерів нафти з початку року становили 46,79 млн тонн, або 1,6 млн барелів на добу, що на 10% менше, ніж у минулому році.

Імпорт з Малайзії, основного перевантажувального центру для нафти, що перебуває під санкціями, з Ірану та Венесуели, зріс на 61% за рік до 6,21 мільйона тонн, або 1,46 мільйона барелів на добу, утримуючи країну як третього за величиною постачальника в липні.

В Одесі спіймали чергового агента росіян, який фіксував наслідки атак та "зливав" локації ЗСУ (фото)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 13:30

Правоохоронці викрили агента РФ, який "зливав" локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі. Про це інформує Офіс Генпрокурора, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Одеси займався розвідувально-підривною р...

Знайшов винних серед підлеглих: Путін зняв із себе відповідальність за ситуацію у Курській області

п’ятниця, 23 серпень 2024, 12:15

Російський диктатор Володимир Путін відмовився брати на себе відповідальність за провал в обороні Курської області після втрати контролю над частиною її територій, зазначають Патріоти України. Обговорюючи під час наради питання безпеки у даному регіоні...