Росія втрачає перевагу у важкій зброї на фронті в Україні, - Bloomberg

Росія починає втрачати перевагу у важкій техніці на полі бою. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що з огляду на підрахунки втраченої або захопленої російської техніки, які на основі відкритих джерел здійснила розвідувальна група Oryx, танковий парк України зріс від початку вторгнення минулого року, тоді як російський скоротився вдвічі. Водночас багато хто вважає таку оцінку консервативною.

Скоротився розрив і за артилерією та реактивними системами залпового вогню, хоч і з набагато меншим відривом. Дані про танки, зокрема, збігаються з парламентськими свідченнями, даними у вівторок начальником штабу оборони Великої Британії Тоні Радакіном, пишуть журналісти.

"Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії. Минулого року вона випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але у найкращому разі може виробляти 1 мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків і у кращому разі може виробляти 200 танків на рік", — заявив Радакін комітету з оборони законодавчих зборів.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати можуть ухвалити рішення про постачання Україні касетних боєприпасів протягом поточного тижня. Про це повідомив американський телеканал CBS News.

Джерела, не розголошені телеканалом, згадують про можливе схвалення давнього запиту України на постачання касетних боєприпасів із боку адміністрації США. За даними видання, це допоможе Збройним силам України в розв'язанні проблеми "високого попиту на боєприпаси" в умовах контрнаступу. Нагадаємо також, що 30 червня в Пентагоні не підтвердили плани передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...