Росія втрачає щоденно до 500 військових, - американська розвідка

Щодня Росія у війні втрачає до 500 своїх військових. Такі колосальні втрати означають те, що Путіну не вдасться досягти своєї ключової мети – захоплення Сходу України до кінця року. Про втрати ворога журналістам розповіли джерела в адміністрації Байдена та військові експерти, інформують Патріоти України із посиланням на The New York Times.

Американська розвідка підтверджує: щодня військо росії зменшується на 500 осіб – загиблих та поранених.

Темп Росії значно сповільнився через втрати

Темп росії значно знизився через недоукомплектованість особового складу, а також через надходження американських реактивних систем залпового вогню. Це озброєння дозволило українцям повернути деякі території та загальмувати противника. Прогрес російського війська зупинився на Донеччині.

"Я вважаю, що можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, зазнали 70 або 80 000 втрат менш ніж за шість місяців", – заступник міністра оборони США Колін Кал.

Локальні успіхи росіян на Сході, вважають у Пентагоні, коштували їм значних втрат за останні кілька тижнів. Тим часом українські військові показали ефективну роботу з західним озброєнням.

5 тисяч загиблих окупантів – це найманці групи "Вагнера"

Інші американські чиновники заявили, що оцінюють кількість загиблих російських військових у 20 тисяч, 5 тисяч з них – це вагнерівці. Зверніть увагу! В США кажуть, що війна в Україні стала найкривавішою сухопутною війною в Європі з часів Другої світової війни.

Росія змушена передислокувати війська за кордон

У Пентагоні вважають, що ситуація стабілізувалась на Сході. Росія, своєю чергою, перекидає сили на Південь. На війну державі-агресорці важко заманити новобранців та добровольців. Зараз вже залучили 85% своєї армії. Перед вторгненням російське військо налічувало близько 900 тисяч осіб.

"Якщо вони (росіяни – ред.) не проведуть масову мобілізацію, яку я не бачу в змозі зробити на цьому етапі політично, вони будуть у програші", – сказала Евелін Фаркас, директор Інституту Маккейна.

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...