Росія ввела санкції проти Порошенка і низки політиків України

Рішення російського уряду набирає чинності з дня його оприлюднення.

Кабінет міністрів Росії розширив список осіб, щодо яких вводяться спеціальні економічні заходи. Постанова опублікована в п'ятницю на офіційному порталі правової інформації Росії, повідомляють Патріоти України.

У список потрапив, зокрема, п'ятий президент України Петро Порошенко. Окрім екс-президента, під санкції потрапила ще низка українських посадовців та депутатів. Зокрема, український співак та колишній народний депутат Святослав Вакарчук, його екс-колега, депутатка з «Голосу» Соломія Бобровська.

Також у список потрапила позафракційна депутатка Вікторія Гриб, член «Батьківщини» Михайло Волинець. Також Олексій Кучеренко, Валентин Наливайченко, Кіра Рудик, Сергій Рахманін, Яна Зінкевич, Михайло Забродський, Ольга Стефанішина, Софія Федина та Сергій Тарута.

Окрім них, Росія ввела санкції проти колишнього першого віцепрем’єр-міністра України та міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, який працював за правління Порошенка. Також у списку заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Санкції РФ передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії й заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території РФ.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...