Росія вийшла з консультацій щодо катастрофи МН17: У Нідерландах відреагували

У Москві кажуть, що вихід з консультацій - відповідь на позов Нідерландів проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Росія заявила про свій вихід з тристоронніх консультацій з Австралією і Нідерландами з питань, пов'язаних з авіакатастрофою літака рейсу МН17 над підконтрольною проросійським сепаратистам територією Донбасу влітку 2014 року. Відповідну заяву опублікувало міністерство закордонних справ РФ у четвер, 15 жовтня, передають Патріоти України.

У Москві кажуть, що вихід з консультацій - відповідь на позов Нідерландів проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), який було подано у липні через збиття літака рейсу MH17. Цей позов особливий тим, що його подала держава проти іншої держави.

У російському МЗС назвали цей крок "недружніми діями". "Подібні недружні дії Нідерландів позбавляють сенсу продовження тристоронніх консультацій і нашу участь в них. Відповідальність за зрив тристоронніх консультацій, таким чином, повністю лежить на офіційній Гаазі", - йдеться у повідомленні міністерства.

При цьому у російському зовнішньополітичному відомстві запевнили, що вони мають "намір продовжити взаємодію з компетентними органами Нідерландів, в тому числі у справі дослідження питання про незакриття Україною свого повітряного простору для польотів цивільних літаків" над непідконтрольною Києву частиною Донбасу. У МЗС РФ зазначили, що робитимуть це "вже в інших форматах". Росія погодилася на тристоронні консультації в 2018 році. Як стверджують у Москві, за цей час відбулося три раунди.

Уряд Нідерландів "дуже шкодує" про це рішення Росії. "Російська Федерація повідомила нам, що в односторонньому порядку вирішила припинити переговори щодо відповідальності за збиття рейсу MH17", - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, цитує агентство новин Reuters. Він назвав це рішення дуже болючим для родичів жертв.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...