Росія випустила по Україні більше двох десятків дронів. Генштаб повідомив про результати нічної атаки ворога

Російські загарбники не припиняють порушувати закони і звичаї війни, обстрілюють населені пункти та об'єкти критичної інфраструктури.

Так, за минулу добу окупанти завдали 10 ракетних та 32 авіаційних ударів по Україні. Здійснили також 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах. Про це вранці 22 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загроза завдання ударів залишається по всій території України.

"Цієї ночі противник завдав чергового масованого авіаційного удару БпЛА. За попередньою інформацією, 16 дронів із 21 запущеного ворогом було знищено нашими захисниками", ‒ йдеться у повідомленні.

Генштаб також повідомив про російські обстріли прифронтових населених пунктів. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

"Вище керівництво республіки Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ, надає свою інфраструктуру для підготовки підрозділів противника. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах", ‒ йдеться у повідомленні.

Протягом доби на цих напрямках загарбники обстріляли райони 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати оборону українських військ. Росіяни безуспішно намагалися наступати у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Білогорівка та Веселе. Під артилерійськими обстрілами були 12 населених пунктів Харківщини, Луганщини та Донеччини.

Загарбники не припиняють спроби наступу на Бахмутському напрямку. Ворог втрачає значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Українські захисники цілодобово відбивали численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Кліщіївка та Майорськ. Під російськими обстрілами були 13 населених пунктів.

Загарбники намагалися наступати на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Бойові дії тривали біля Новобахмутівки, Новокалинового, Красногорівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Мар'їнки та Побєди. Успіху ворог не мав. Майже 20 невдалих спроб наступу було здійснено ворогом в районі Мар'їнки. Ворожих обстрілів зазнали Ласточкине, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Вугледар на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони 15 населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей.


Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...