Росія висилає ще одного українського дипломата: МЗС України з відповіддю не забарилося

Російська Федерація оголосила "persona non grata" ще одного співробітника посольства України в Москві, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу російського МЗС. Українському дипломату запропонували покинути територію Росії до кінця дня 30 квітня.

"У зв'язку з недружніми діями української сторони, яка 19 квітня ц.р. оголосила "persona non grata" співробітника посольства Російської Федерації в Києві, і на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, "persona non grata" оголошений співробітник посольства України в Росії", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

МЗС України оперативно відреагувало на дії недружньої держави

"Оголошення дипломата посольства України в Москві "persona non grata" позбавлене логіки, не має під собою жодних причин.

Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України", - повідомили в МЗС України.

Речник українського МЗС назвав рішення Москви провокацією проти співробітників українських дипломатичних установ. За словами Ніколенка, це рішення підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...