Росія вже вважає реальною свою капітуляцію, - американський генерал

Американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес стверджує, що Росія розглядає варіант капітуляції у війні проти України. Про це колишній командувач військами США в Європі у 2014 – 2017 роках та ветеран війни в Іраку і Афганістані заявив у своєму твіттері, передають Патріоти України.

Він також був командувачем об'єднаного командування НАТО у 2012 – 2014 роках. Він наголосив, що про це свідчать не лише його особисті припущення, а й заяви російських дипломатів. "У Російській Федерації вважають реальною загрозу своєї капітуляції", – написав бригадний генерал Бен Ходжес.

Що передувало такій заяві

Американський військовий пояснив, що зробив цей висновок із заяв посла Росії у Вашингтоні Анатолія Антонова. Той напередодні в ефірі російського пропагандистського шоу посіпаки Кремля Соловйова, заявив, що "капітуляції Москви в Україні не буде".

Бен Ходжес процитував цю заяву й додав, що "це означає, що вони (представники Росії – ред.) справді розглядають цей сценарій як реальну можливість". Річ у тім, що росіяни вже не вперше говорять речі, яких справді бояться. Натомість зі своїх телепомийок "годують" росіян брехнею.

Росіяни втрачають позиції на фронті

Відомо, що у Росії зараз різко втрачають наступальні можливості на фронті. Однак при цьому обмежуються заявами із докорами на адресу Заходу. Зокрема, Путін назвав "помилкою" рішення Фінляндії вступити до НАТО.

У Генштабі ЗСУ також наголосили, що морально-психологічний стан у підрозділах противника залишається на низькому рівні, а ворожі підрозділи продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці.

Однак станом на ранок 15 травня противник не полишає спроб наступу у Східній операційній зоні. Противник намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку. Попри втрати, продовжує вести наступ і на:

  • Лиманському,
  • Сєверодонецькому,
  • Авдіївському,
  • Курахівському напрямках.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...