"Росія займається ядерним тероризмом": Мешканців районів біля ЗАЕС закликають терміново евакуюватися

Мешканців Запорізької області, особливо районів навколо ЗАЕС, закликають знайти спосіб для евакуації. Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з ТОТ Запорізької області, проте росіяни не дають відповіді. Зважаючи на це, людей просять евакуюватися самостійно. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передають Патріоти України.

"Запорізька АЕС. Росіяни продовжують шантажувати українців і увесь світ. Радбез ООН 6 вересня вкотре збирався щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства", - наголосила вона.

Верещук наголосила, що росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції, а й мешканців тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Це десятки тисяч людей, каже вона. "Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з ТОТ, прилеглих до атомної електростанції. У відповідь – цинічне мовчання", - йдеться у повідомленні.

Тому мешканців тимчасово непідконтрольних уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС еваюватися власними силами. "Евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо", - заявила міністерка. Громадянам пропонують звернутись на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв'язку).

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....