Росія запустила по Україні крилату ракету з імітатором ядерної боєголовки, - Defense Express

В одній з двох російських ракет X-55, яку 17 листопада збили над Києвом, замість бойової частини було "прикручено" блок, який є імітатором ядерної боєголовки. Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

"Це була крилата ракета типу Х-55, в якій взагалі не було бойової частини. Замість неї у цій рашистській ракеті було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. Простіше кажучи – для цього удару орки взяли як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку", і так і відстріляли по Україні. Хоча не будемо виключати, що по мірі розвитку подій таких ракет виявиться як мінімум декілька", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це свідчить про те, що запас крилатих ракет у росіян вичерпується та добігає до показника, критичного для самого Кремля.

Водночас військовий експерт Олександр Коваленко в коментарі для ТСН.ua повідомив, що Росія зараз попри санкції може виробляти ракети авіаційного базування. Це ракети Х-101, Х-555. "Ці ракети вони можуть виробляти, в них є виробництво, але воно дуже повільне. Воно залежить від контрабанди іноземних запчастин. Коли, навіть, є все обладнання, мікросхеми, виробництво все одно не масштабне – 2-3 ракети на тиждень", - говорить він.

На думку Коваленка, найбільша небезпека найближчого часу в тому, що Росія може отримати іранські балістичні ракети і використати їх масовано по території України. "Їх не буде дуже багато, не тисячі, але в них досить потужні бойові частини. Для будь-якого ППО балістична ракета – це дуже важка мішень. Своїх ракет в Росії вже набагато менше, ніж на початку війни. Але вони в них є і вони можуть їх виробляти в невеликій кількості".

Нагадаємо, 17 листопада РФ вчергове здійснила нову масовану атаку по Україні. Загалом ворог випустив 18 крилатих ракет та п'ять безпілотників. Деякі з ракет, на жаль, влучили у інфраструктурні об'єкти у Дніпрі, Одеській та Харківській областях. Зокрема у Дніпрі ворог поцілив у "Південмаш". Там також було поранено 23 людини, серед яких п'ятнадцятирічна дівчина, та пошкоджено сотні квартир.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...