Росія запустила приховану мобілізацію і дістає із запасів військову техніку 1960-1980-х років, - ГУР

Росія запустила приховану мобілізацію і проводить призов резервістів. Мобілізацію наразі не оголошено публічно, оскільки ситуація стане ударом по економіці країни в умовах санкцій, а причину призову влада не зможе пояснити суспільству, передають Патріоти України.

Держава вивчає можливість внесення змін, пов'язаних з оголошенням призову в будь-який момент і посиленням відповідальності за ухилення від військової служби. Відбувається розконсервація військової техніки 1960-1980 років. Боєздатність такої техніки під питанням. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

У ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що прихована мобілізація реалізується за двома напрямками – фактична мобілізація і призов резервістів.

"Перший - це фактична мобілізація, а другий - використання резервістів. У них це називається БАРС - бойовий армійський резерв країни, тобто це по суті резервісти, яких на короткострокові контракти залучають до виконання бойових дій. Ці факти абсолютно підтверджені, у нас є полонені, які були залучені за цією системою", - зазначив Буданов.

За його словами, Росія публічно не заявляє про мобілізацію, побоюючись удару по економіці в умовах санкцій. При цьому влада не зможе пояснити, чому йде призов на війну, коли "у армії РФ все йде за планом"

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....