Росія запустила ракети по декількох областях України - пролунала серія вибухів, є "прильоти"

У суботу, 25 червня, під час оголошеної близько 03:30 майже по всій країні повітряної тривоги пролунали вибухи у Київській, Чернігівській, Житомирській і Миколаївській областях. Більша частина, ймовірно, була наслідком роботи української протиповітряної оборони, передають Патріоти України.

За непідтвердженими даними, за ніч і ранок окупанти випустили по Україні понад 40 ракет, враховуючи пуски тактичної, стратегічної авіації та з моря, а Telegram-канал "Беларускі Гаюн" повідомив, що кілька з них було запущено з території Білорусі. Підтверджено "приліт" по селищу Десна на Чернігівщині.

Київська область

Очевидці зазначають, що в північній частині Київщини було чутно щонайменше вісім вибухів. Деякі з ворожих ракет було успішно ліквідовано засобами ППО.

"Ймовірно, було запущено мінімум дві-три ракети з повітря. Повідомлення надійшли з районів Світлогірська (Озаричі), Мозиря, Петрикова та Наровлі Гомельської області", – йшлося у пості білоруського каналу.

Чернігівська область

Водночас окупанти завдали ракетного удару по селищу Десна на Чернігівщині, заявив глава обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус у Telegram. "Селище Десна зазнало чергового ракетного обстрілу. Подробиці згодом", – написав він о 04:46. Чиновник звернувся з проханням до місцевих жителів не публікувати фото та відео "прильотів".

Житомирська область

Після 04:20 серія вибухів пролунала й у Житомирські області, за словами місцевих, зокрема й в облцентрі. Згодом про подібні звуки заявляли о 05:00, вони повторилися й через 45 хвилин.

"Було чути ще кілька звуків вибухів… І знову вибухи. Нагадуємо, що відбою повітряної тривоги не було, тому заради безпеки треба залишатися в укриттях", – йшлося у повідомленнях "Суспільне Житомир" в Telegram.

Житомиряни стверджували, що нарахували зо 20 вибухів. Інформацію про атаку ворога підтвердила місцева влада. "Шановні жителі Житомирщини. Залишайтеся в безпечному місці. Прохання не поширювати фото й відео з місця вибуху", – йдеться у пості Житомирської ОДА у Facebook.

Миколаївська область

Через кілька годин вибухи лунали вже й на Миколаївщині – в обласному центрі. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що це відбулося після оголошення повітряної тривоги. "У місті лунають вибухи. Усі в укриття!" – закликав чиновник.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...