Росія збільшує військову присутність у Білорусі, - ГУР Міноборони

Військова розвідка України заявляє, що Російська Федерація знову збільшує свою військову присутність у Республіці Білорусь. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України.

"Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС РФ. Одночасно росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром Барановичі", - йдеться у повідомленні.

Також із 22 червня на території Гомельської області Білорусі тривають мобілізаційні навчання. Натомість не проводяться анонсовані раніше у білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами. "Самих резервістів наразі використовують для проведення господарських робіт", – повідомляє ГУР.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...