Росія здатна розширити фронт наступу на Україну: Генерал оцінив, чи можливий новий похід ворога на Київ

Російська окупаційна армія планує значне збільшення чисельності. Для наступу на Київ або відкриття нового фронту цих сил буде недостатньо, але ворог може спробувати розширити наявні позиції. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Росіяни, ймовірно, формують армію чи навіть дві на 14 дивізій, 16 бригад. Вони готують особовий склад, цього року планують набрати 300-400 тисяч, із 1 квітня до 150 тисяч призивають на строкову службу", – повідомив він.

Генерал зауважив, що ця інформація потребує уточнення і завдання військових розвідок України та її союзників – відслідковувати ситуацію. "Але в потенціалі така можливість є", – констатував він.

Говорячи про те, з якою метою проводиться таке суттєве посилення окупаційної армії, Романенко припустив: "Щоб наступати на Київ, потрібне угруповання 250 тисяч, у них таких можливостей немає. Але додати сил на Харківський напрямок та розвивати наступ далі чи відкрити новий напрямок – на Сумщині, Чернігівщині чи в іншому місці – для цього потенційно Росія може зібрати сили".

Водночас, за оцінками генерала, нині окупаційна армія не має сил і засобів, достатніх для розширення фронту. Коли такі сили з'являться, може виникнути небезпека розширення фронту на півночі нашої країни, у районі Сумської та Чернігівської областей.

"Тут вже немає кого добивати": Бійці "Азову" показали відео відбиття штурму росіян під Тернами

п’ятниця, 5 липень 2024, 12:00

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" разом з іншим підрозділом Сил оборони відбили штурм російських окупантів під Тернами Донецької області за допомогою ударних безпілотників та артилерії, передають Патріоти України. Зазначає...

Не ховайтесь за людей!

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:45

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...