Росія здійснила акт ядерного терору: Внаслідок ракетного удару було порушено роботу двох українських АЕС

Рівненська АЕС постраждала під час обстрілу 26 серпняВнаслідок масштабного російського обстрілу 26 серпня була порушена робота Рівненської та Южноукраїнської атомних електростанцій. Про це йдеться у ноті української місії при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

"Російська Федерація продовжує цілеспрямовано атакувати енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу атомних електростанцій країни, які забезпечують більшу частину електроенергії в Україні... Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей", – йдеться в ноті.

Вказано, що внаслідок обстрілу в понеділок три з чотирьох енергоблоків Рівненської АЕС були відключені від мережі. А Південноукраїнська АЕС була змушена знизити свою потужність. Через коливання в енергосистемі енергоблок №3 було відключено від мережі.

Нагадаємо, 26 серпня росіяни завдали безпрецедентного ракетно-дронового удару по Україні понад 200 ракетами та безпілотниками. В Україні почалися відключення світла.

Обіймала діджея та весело танцювала: Віцепрем'єрку Британії помітили на Ібіці після заяв прем’єра про "важкі часи" (відео)

п’ятниця, 30 серпень 2024, 21:51

Віцепрем’єр-міністерку Великої Британії Анджелу Рейнер зняли на відео на популярному курорті Ібіца після того, як голова британського уряду Кір Стармер попередив про "погіршення справ" у країні черези проблеми з фінансами. Про це повідомляє The Telegra...

Зеленський пояснив своє рішення звільнити Олещука з посади командувача Повітряних сил

п’ятниця, 30 серпень 2024, 21:00

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна берегти людей і особовий склад, коментуючи своє рішення замінити командувача Повітряних сил ЗСУ, передають Патріоти України. «Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України»,...