Росія "жертвує" своєю безпекою заради ударів по Україні: ЗМІ розкрили, що Кремль віддасть Ірану в обмін на дрони

Росія продовжує активно використовувати іранські безпілотники Shahed-136 ("Герань-2") для атак по об'єктах інфраструктури на території України. Ударні БПЛА країна отримала від Ірану в обмін на новітнє бойове озброєння. Про це йдеться в Telegram-каналі "Досьє Шпигуна" співробітника однієї зі спецслужб. За його даними, РФ "жертвує своєю власною безпекою" заради ударів по українських ТЕЦ, передають Патріоти України.

"Якщо порівнювати з результатами, які вдавалося добиватися Росії використовуючи дрони-камікадзе у вересні-жовтні 2022 року, то з потенційного "gamechanger" у війні з Україною "Шахед" трансформувався в "пересічну ціль для українських сил ППО", – зазначив автор публікації.

Водночас наголосив, що сама РФ платить величезну ціну за можливість використання такої зброї.Він каже, що російське керівництво сподівалося на підтримку своїх, як вони вважали, партнерів під час поповнення втрат у техніці й засобах, втрачених у війні. Автор наголошує, що йдеться про надії на підтримку Китаю. Проте очікування Кремля не виправдалися і йому на допомогу прийшов Іран.

Те, як військові іранські розробки цієї країни, котра фактично всю свою новітню історію перебуває під західними санкціями й обмежена у можливостях доступу до сучасних технологій, зацікавили РФ, яка позиціонує свою армію як "другу в світі", автор називає риторичним питанням.

Він нагадав, що під час переговорів між Росією та Іраном, які відбулися наприкінці літа 2022-го, на озброєнні у Росії з'явився Shahed-136. На думку західних розвідок, Москва зобов'язується поставляти Тегерану свій новітній винищувач – Су-35. Окремо країна-агресор запропонувала Ірану постачання ЗРК С-400 (під час переговорів той відмовився від купівлі С-400, стверджуючи, що їхня власна розробка – Bavar-373 є більш ефективною, ніж новий ЗРК російського виробництва).

Крім того, у 2023 році Іран очікує отримати щонайменше 24 літаки Су-35, які призначалися для постачання до Єгипту, оскільки Каїр відмовився від російського контракту.

"Але як справи із "сушками" цього типу в самої Росії? За даними Military Balance, до початку "СВО" всього на озброєнні у ВКС РФ було 110 Су-35. Генштаб ЗСУ стверджував, що станом на кінець серпня їм вдалося збити 24 російських Су-35 за час бойових дій. Окремо кореспонденти журналу Forbes писали, що Росія втратила три Су-35 внаслідок "дружнього вогню" під час боїв на території Херсонської області", – підкреслив автор матеріалу.

На його думку, Росія не поповнює своїх втрат бойової авіації, завданих під час війни проти України, заради дружби з Іраном і безпілотників Shahed-136, які виявилися не такими ефективними, як цього очікувало військове керівництво РФ. "Окремо РФ готова жертвувати безпекою власних громадян і військових об'єктів, пропонуючи Ірану свої системи ППО С-400", – резюмував автор.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: