Росія зібрала 152 тис. військ у Запорізькій та Херсонській областях і готується до "оборони", - ГУР

Держава-окупант Росія зібрала у захоплених районах Херсонщини та Запорізької областей близько 125 тисяч військ. Відведення бойових підрозділів в цих регіонах не фіксується. Загарбники зміцнюються і готуються до "оборони". Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, передають Патріоти України.

Як повідомляє РБК-Україна, він розповів про те, що в окупованих районах Запорізької та Херсонської областей спостерігається евакуація та вивезення речей, проте відведення військових підрозділів РФ немає.

"Ми не фіксуємо зараз жодного відведення військ ані в Запорізькій, ані в Херсонській областях. Так, є певний рух - щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відведення бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар - вони звідти не йдуть, але звідти вивозять все, що можуть вкрасти, вивезти і забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії", - пояснив ситуацію Черняк.

За його словами, в захопленій частині Запорізької області російські війська готуються "оборонятися". Ворог посилює там свої укріплення і будує нові редути. Наступати росіяни навряд чи збираються.

"Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій у них вже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ними стоїть, - це утримання тих позицій, які у них зараз є. Про якийсь подальший наступ мови вже зовсім не йде", - вважає Черняк. Аналогічна ситуація і на лівобережжі Херсонщини.

"На окупованій частині Херсона ми спостерігаємо такі ж процеси. Особовий склад там залишається. Вони будуть оборонятися, вони будують там оборонні споруди", - уточнив представник ГУР МО. Андрій Черняк підкреслив, що в окупованих районах Запоріжчини та Херсонщини зосереджено близько 152 тисяч російських загарбників.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...