Росія зібралася "приєднати" Херсон до захопленого Криму, референдуму щодо "ХНР" не буде, - мер

У Херсоні не спостерігається ознак підготовки до проведення так званого "референдуму" щодо створення "Херсонської народної республіки". Точних відомостей немає, і коли вони конкретно плануватимуть такі заходи, сказати складно, передають Патріоти України.

Швидше за все, "голосування" не буде, оскільки окупанти прагнуть не створювати ще одну "республіку", а приєднати регіон до захопленого Криму. Про це заявив херсонський градоначальник Ігор Колихаєв.

У інтерв'ю НВ він сказав про те, що в місті не спостерігається будь-яких ознак, пов'язаних з підготовкою до проведення "референдуму". Наразі незрозуміло, коли окупанти плануватимуть так званий "плебісцит".

"Щодо референдуму. У мене немає точної інформації. Спілкуюся з жителями нашого міста і бачу, що немає ознак того, що буде референдум. Коли вони його плануватимуть — наразі важко сказати", - вважає Колихаєв.

На його думку, "референдуму" не буде – цілком ймовірно, загарбники хочуть "приєднати" місто і область до окупованого у 2014 році Криму.

"Що я бачу: референдуму не буде. Думаю, що вони, швидше за все, [планують область] приєднувати до [Криму]. Робити ще одну квазіреспубліку немає сенсу. Підготовки до референдуму немає", - підкреслив Ігор Колихаєв.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...