Росія змінила тактику на Луганщині, - військовий експерт

Російські військові не полишають надій захопити Сєвєродонецьк та інші міста Луганщини, які під контролем України. Там ситуація залишається досить напруженою. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

Власне мовиться про те, що Російська Федерація змінила тактику військового протистояння на Сході, – наголосив він. Експерт пояснив, якщо раніше мовилося про практично лобові атаки і бої безпосередньо у містах, то зараз Росія використовує тактику флангових охоплень позицій Збройних Сил України.

Так, у середмісті Сєвєродонецька окупанти залучили найбільш боєздатні свої підрозділи. Це 40 бригада морської піхоти й підрозділи 76-ї дивізії ВДВ. Останні беруть безпосередню участь власне у флангових охопленнях позицій ЗСУ.

Цю тактику вдалося проявити 20 травня, коли здійснили фланговий обхід українських позицій поблизу селищ Троїцьке, Врубівка і Дружба. "Тож зараз Сєвєродонецьк фактично перебуває в оточення з трьох сторін", – пояснив Снєгирьов.

Бої на "дорозі життя"

Якщо говорити про те, що відбувається зараз у Луганській області, російські війська не полишають спроб узяти під контроль так звану "дорогу життя". Це траса Лисичанськ – Бахмут. Бої ведуться на відстані 7 – 10 кілометрів від цієї траси.

Натомість українські захисники міцно тримають оборону. Лише за останню добу, 22 травня, відбили 11 атак та знищили приблизно 25 одиниць бронетехніки.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...