"Росіян місяць готували до ганьби": Експерт пояснив, чи повстане РФ проти Путіна після втрати Херсона

Втеча російських окупантів з Херсона не потягне за собою запуск внутрішніх процесів у Росії проти диктатора Володимира Путіна чи загалом верхівки влади. У Кремлі розуміли, що такий крок може спричинити різку негативну реакцію з боку громадян РФ, тому вони готували їх до цього заздалегідь. Про це розповів блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він нагадав, що про можливе "важке рішення" щодо Херсону, яке доведеться приймати, говорив ще місяць тому генерал Суровікін. Таким чином Суровікін одразу після прийняття командування над окупаційними військами зняв із себе відповідальність. Експерт наголошує: поведінка російської владної верхівки свідчить, що про неможливість втримати Херсон і правобережжя Херсонщини вони знали уже давно.

"І, зверніть увагу, як його (Суровікіна – ред.) підтримала російська пропаганда – хіба його почали критикувати і ганьбити, як Лапіна? Ні. Його почали називати "першим генералом, який каже правду". Відтак, це була підготовка російських споживачів інформаційного фаст-фуду до ганьби – їх майже місяць "маринували" до того, щоб вони це проковтнули", – каже Коваленко.

Якби "підготовки" росіян до виходу окупантів з Херсону не було, то в РФ після такої події був би інформаційний вибух, каже експерт. "В інших умовах, звісно, міг би статися інформаційний вибух, але поки що у росіян присутня лише депресія. Тому поки що не буде якоїсь катастрофічно критичної хвилі як для Суровікіна, так і для інших", – пояснює Коваленко.

У російському інформаційному просторі увагу громадян РФ розсіюють на різні ситуативні події, щоб вони не звертали увагу на загальну картину провалів окупаційної армії в Україні. Якщо ж росіяни подивляться на ситуацію глобально, то не відомо, яку реакцію це може спричинити. Адже у них точно виникне багато питань, каже експерт.

"Наприклад, вони можуть нарешті побачити, що Росія вже п’ять місяців намагається "звільнити" Бахмут, але його так і не звільнено від "укронацистів". Натомість останні за цей час звільнили більше ніж 8,5 тисяч квадратних кілометрів Харківщини, 6 тисяч квадратних кілометрів правобережної Херсонщини. Тобто за ці п’ять місяців українська армія звільнила більше ніж 14,5 тисяч квадратних кілометрів у той час, коли "велика і непереможна" російська армія не може захопити маленький Бахмут", – зазначає Коваленко. Експерт наголошує, що поки що росіяни не звертають уваги на масштабні провали армії РФ, але це станеться вже найближчим часом.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...