Росіянам, які воюють проти України, не вистачає їжі та спорядження, - Reuters

Російські військові, розміщені на базі у місті Валуйки, Білгородській області, на кордоні з Україною, стикаються з нестачею їжі, одягу та спорядження. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Британська військова розвідка і Пентагон в опублікованих оцінках стверджують, що російська кампанія сповільнена через проблеми з постачанням продуктів харчування та палива, а також необхідними послугами для її військ.

Мати одного із солдатів, якого відправили воювати проти України, розповіла, що двічі з лютого приїжджала у Валуйки, щоб привезти їжу для підрозділу сина через брак пайків.

За її словами, у деяких солдатів у військовій частині були чоботи з підошвами, що відвалилися, і полотняні куртки з бавовняною прокладкою, які не можуть зігріти.

Місцева мешканка Ольга Лукіна, чий чоловік служить у розвідувальному підрозділі країни-агресора, розповіла, що розвідникам не вистачає безпілотників та обладнання нічного бачення, а іншим частинам потрібна їжа, дизельне паливо, а також "десь помитися і випрати одяг".

Ще одна мешканка Валуйків Любов Зажарська повідомила, що солдати звертаються до неї з проханням випрати та погладити одяг, оскільки пральня на базі не справляється.

Reuters проаналізувало місцеві пабліки та чати. Наприкінці квітня солдат Рафаель Алієв в одному з них написав про необхідність полагодити пошкоджену шрапнеллю під час боїв машину.

"У російського Міноборони, блін, немає запчастин", — говорилося в його повідомленні. У коментарі агентству солдат заявив, що на запчастини від Міноборони країни-агресора можна було чекати місяць, через що окупанти періодично звертаються за допомогою до волонтерів.

У місцевих чатах Reuters також бачило повідомлення про те, що російській армії необхідні радіопередавачі Motorola та дрони DJI. У цих чатах з’являються свідчення передачі зібраного обладнання російської армії у Валуйках.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...