"Росіянам не по зубах": Експерт пояснив, чим особливі лінії оборони, які будує Україна

Українські сили оборони збудували надійні фортифікації на Куп'янсько-Лиманському відтинку фронту. Для цього скористались класичними інструкціями і досвідом, отриманим під час російсько-української війни. Про те, які особливості мають укріплення ЗСУ, розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у ефірі порталу Freedom, передають Патріоти України.

Коваленко пояснив, що при будівництві оборонних споруд ЗСУ використовують загальновідомі норми. Згідно з цими нормами, фортифікації складаються з п'яти частин: "трьох ліній оборони, смуги забезпечення основної лінії і тилової". Кожна лінія повинна мати певну довжину, а перед нею розташовують мінні поля.

Встановлюючи мінні поля, українці скористались прикладом російських мінних загороджень, створених на Запорізькому напрямку, зазначив оглядач. Мінні ділянки ЗС РФ були "гіпертрофовані" — там "надмірна кількість мін".

"Ми побачили за прикладом Запорізької області, як росіяни гіпертрофували дані лінії оборони, наприклад, смугу забезпечення надмірною наявністю мін. Україна з цього зробила відповідні висновки".

Коваленко не вказав, як досвід росіян відбився на фортифікаціях ЗСУ. Однак вказав на виску ефективність ліній оборони, зведених на Куп'янсько-Лиманському напрямку. З його слів, їх будували, не афішуючи, але вже пів року ЗС РФ не спромоглись там просунутись.

"Про те, що там почали формуватися лінії оборони, якісь рубежі тощо не повідомлялося, не анонсувалося абсолютно. А вони, як ми бачимо, є", — сказав оглядач. У розмові з журналістами Коваленко підсумував, що ЗСУ навчились будувати фортифікації, які росіянам будуть "не по зубах".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...