Росіянам продають гречку за 1000 рублів, папір - за 850, а прокладки просять привезти як "сувенір із Європи"

Жителі країни-терориста вже відчувають вплив санкцій, введених Заходом через вторгнення РФ в Україну. У магазинах гречку, цукор, підгузки та прокладки стало складніше знайти, багато людей купує різну продукцію на маркетплейсах. Дефіцитну гречку (5 кг) росіянам пропонують по 1000 рублів (335 грн), така сама вартість і у круглозерного рису. На "Авіто" офісний папір можна купити за 600-850 рублів (201-284 грн) за пачку, і це ще набагато дешевше, ніж у звичайних магазинах. Вікторія Сухвал, підприємниця з Москви, закуповує товар на оптових ринках, а потім продає його на "Озоні", Wildberries та "Яндекс.Маркеті". За її словами, таким чином вона вирішила допомогти людям із регіонів, які не могли знайти крупи на прилавках. Але бачачи ціни на крупи, багато користувачів у мережі надсилають їй гнівні повідомлення. Про це йдеться у матеріалі Meduza, передають Патріоти України.

"Гречку продаєте за 1000 рублів! Вам не жирно, ви не подавитеся?", – пишуть незадоволені громадяни країни-агресора Вікторії. При цьому попит на продукцію величезний, каже підприємниця. На різних майданчиках у неї замовили 50 пачок по 5 кг. Знайти ту саму крупу в РФ наразі дуже складно, багато людей змушені купувати на маркетплейсах.

При цьому з цінами у постачальників дуже нестабільно. Вони змінюють ціни кожен день – по телефону називають одну, на місці продають за іншою. Росіянин Антон продає на "Авіто" офісний папір по 600-850 рублів (201-284 грн) за пачку. До речі, до війни така упаковка коштувала близько 300 рублів (100,5 грн).

"Папір беруть дуже активно: я отримую від 50 до 70 дзвінків на день. Він всім потрібний, а в магазинах ціни вдвічі вищі, ніж у мене. У "Комус" (російська роздрібно-торгова компанія. – Ред.) зателефонуєш, там пачка Svetocopy коштує 1600 рублів. У мене такий самий оригінальний продається за 800-850 рублів", – сказав продавець.

Із проблемами зіштовхнулися й продавці техніки з РФ. Михайло, у якого свій магазин нової та б/в техніки Apple на "Авіто", каже, що зазвичай у лютому та березні замовлень мало, але у 2022-му все навпаки. "Щодня отримуємо по 100 повідомлень. За останні 30 днів заробили близько 2 млн – вдвічі більше, ніж за грудень, найприбутковіший місяць", – каже підприємець. Але й у нього виникли нові складнощі. Так, через обвал рубля техніка Apple подорожчала на 30-40%.

За його словами, пристрої, що закуповувалися до кризи, швидко закінчилися – Михайлу довелося різко підняти ціни. Він вважає, що ситуація лише погіршуватиметься. "Техніку Apple перестали ввозити (до Росії), незабаром пристрої на складах в магазинах закінчаться. Від цього спочатку виграють ті люди, які займаються б/в. Покупці стануть придивлятися до "Авіто" та інших майданчиків, де продають старі пристрої", – підсумував він.

Прокладки росіянкам знайти – завдання не з легких. Але є ті, хто їх перепродає. Росіянка Валерія навчається у Польщі. Проте через кілька днів після початку війни в Україні вона поїхала до РФ. Коли вона запитала у рідних, що привезти як сувеніри з Європи, мама, тітка і сестра закричали в трубку: "Вези прокладки!".

В Підмосков'я дівчина їхала через Калінінград, там вона зайшла в магазин і здивувалася: вартість прокладок була такою ж, як і до кризи, а асортимент виявився ширшим. Тоді у неї з'явилася ідея продати європейські прокладки на "Авіто".

"Ціну поставила по 350-400 рублів за пачку. Завищену, погоджуся. Але, наприклад, для Москви, де наразі ці прокладки продають по 1000-1500 рублів, це прийнятна вартість", – каже Валерія.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...