Росіянам у Сирії-Лівії приготуватись: Туреччина розробляє протибункерні бомби для своїх ударних БПЛА (відео)

Боєприпас може уражати цілі на відстанях до 100 км, при чому на відстані до 64 км авіабомба здатна пробити бетону перегородку товщиною в 1 метр.

Туреччина розробляє протибункерні бомби для використання з ударних БПЛА та багатоцільових літаків. Про це повідомляє "Анадолу", передають Патріоти України.

Розробкою 145 кг авіабомб займаються турецькі оборонні компанії ASELSAN та TÜBİTAK. Нові протибункерні авіабомби мають інерціальну систему наведення по INS/GPS.

«Кожен F-16 може нести під крилом по 4 подібних бомби, що розробляються у двох конфігурація – бронебійні та уламкові. Ці ж бомби ми плануємо розміщувати на БПЛА», – розказав керівник Управління оборонної промисловості Туреччини Іслаім Демір.

Боєприпас може уражати цілі на відстанях до 100 км, при чому на відстані до 64 км авіабомба здатна пробити бетону перегородку товщиною в 1 метр. Окрім нового авіаційного боєприпасу малої ваги Туреччина готує серійне виробництво крилатих авіабомб SARB-83, що також призначені для знищення бетонних укриттів та бункерів противника.

Надпотужні бомби турецького виробництва SARB-83 та SERT-82 вперше були представлені у 2019 році на 14-й Міжнародні виставці оборонної промисловості IDEF у Стамбулі. За формою та вагою SARB-83 схожа з американською авіаційною бомбою Mark 83. В ході випробувань надпотужний боєприпас пробив бетонну стіну товщиною півтора метри.

Після зіткнення зі стіною швидкість SARB-83 знизилась з 300 до 280 км/годину. Тобто півтораметрова стіна змогла загальмувати боєприпас менше ніж на 10%:

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...