Росіянка "здала": У "ДНР" визнали втрату позиції на південному напрямку

Російська журналістка Христина Мельникова в своєму телеграм-каналі продублювала інформацію, раніше поширену бойовиками "ДНР", але потім ними ж і спростовану. Йдеться про позицію в районі села Ленінське в Донецькій області на південному напрямку фронту. Бойовик Олександр Матюшин (позивний Варяг) заявив, що українські військові змогли зайняти позиції "ДНР" без бою: нібито окупанти заборонили своїй "армії" відкривати вогонь, повідомляють Патріоти України.

Далі підконтрольні "ДНР" "медіаресурси" почали поширювати абсолютно суперечливу інформацію по ситуації на південному напрямку, в тому числі і з посиланням на російську журналістку Христину Мельникову. Реакцією на це став її коментар в телеграм-каналі. Виявилося, що і журналістка не зовсім в курсі того, що відбувається. Вона пише, що не володіє інформацією про те, зайнята ця позиція бійцями ЗСУ чи ні.

Мельникова зазначає, що точно знає: учасників незаконних збройних бандформувань "ДНР", яких називає "бійці", звідти витіснили. Говорячи про плутанину, як приклад наводить ситуацію із втратою Вірменією міста Шуші: азербайджанські війська відвоювали раніше окуповану територію своєї країни, користуючись, крім усього іншого, ще й плутаниною і неузгодженістю в рядах армії і державного керівництва Вірменії.

"Последствия такой политики я, кстати, лично наблюдала в Нагорном Карабахе вокруг ситуации с Шуши, и ее итог всем очевиден", - пише журналістка, натякаючи на те, що "защитники Донбасса" теж мають шанс втратити "республіки".


Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...