Росіяни бояться запросити Франциска: Папа і патріарх Кирило можуть зустрітись у Казахстані

Папа Римський Франциск збирається відвідати Москву та Київ. Також є ймовірність, що він зустрінеться із московським патріархом Кирилом, який виправдовує звірства росіян. Зустріч може відбутися у Казахстані. Востаннє вони бачились у 2016 році на Кубі. Про це розповів Андрій Юраш – надзвичайний і повноважний посол України у Ватикані.

"Вони готові були цьогоріч зустрічатися у Лівані – на нейтральній території. Зараз йде велике обговорення, чому ми намагаємось запобігти зустрічі Папи і патріарха Кирила у Казахстані у вересні 2022 року", – сказав посол.

Московський священнослужитель прийняв запрошення від країни взяти участь у традиційній зустрічі релігійних лідерів.

Росіяни бояться запросити Папу

За його словами, для росіян загалом і російської церкви контакт з Папою – це лише інструмент використовувати святий престол лише у цілях своєї зовнішньої репрезентації та зовнішньої політики.

Разом з тим вони бояться запросити Папу в Росію. Для цього ще від початку 1990-х років вигадували безліч причин. "Візит Папи безпосередньо до Росії для них – це надзвичайно критична ситуація. У сенсі позиції російської церкви", – наголосив Юраш.

Він пояснив, їхня церква як інструмент політики і впливу російської держави на усі зовнішні моменти, пов'язані із представленням держави, може створити певний дискомфорт. Тому вони не допускають рівнозначних стосунків.

Джерело: 24 канал

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...