"Росіяни бравують тим, що вони можуть порушувати будь-які правила": Подоляк розповів, що переговори із РФ ускладнилися

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори української та російської делегацій щодо припинення війни значно ускладнилися. Спілкуватися з представниками РФ стало набагато важче після звірств російських окупантів у Волновасі, Маріуполі та Київській області. Про це Подоляк сказав у понеділок, 18 квітня, в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

Член української делегації назвав росіян варварами. "Ситуація постійно змінюється. І той емоційний фон, в якому сьогодні проходять переговори, дає підстави трохи інакше дивитися на ситуацію загалом. Це дуже складний сьогодні процес", – зазначив Подоляк.

Він додав, що на 54-й день повномасштабного вторгнення не варто плекати ілюзій щодо дій Росії. На думку Подоляка, окупанти не дозволять нікому провести гуманітарну операцію зі звільнення людей із Маріуполя.

Радник голови ОП наголосив, що українська сторона неодноразово зверталася до РФ із проханням вивезти людей до Бердянська з Маріуполя гуманітарним коридором. Але загарбники не дають Україні можливості врятувати навіть поранених, жінок та дітей.

"Із гуманітарного погляду – це очевидна річ. Віддайте цих людей. Але ні. Росіяни бравують тим, що вони можуть порушувати будь-які правила. Я вважаю, що вони не дозволять нікому провести гуманітарну операцію зі звільнення людей із Маріуполя. Давайте без ілюзій. Це Росія. На 54-й день війни треба розуміти, що це не цивілізаційний діалог із Росією. Це варвари", – сказав Подоляк.

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.