Росіяни будь-якою ціною намагатимуться повернути нам Донбас, - Дейнега

Не варто годувати себе ілюзіями про те, що формальна зміна посадовців у Росії може щось дати Україні. Адже проблема в тому, що росіяни та їх верхівка уже отруєні своєю ж пропагандою. Натомість для українців вагоме значення матиме зовсім інше. Таку думку в своєму відеоблозі "Хроніки неоголошеної війни" висловив засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що росіян зараз засіватимуть соціалкою, аби вони проковтнули фактичне увіковічення путінізму. А соціалка потребує грошей, відповідно зменшаться витрати Росії на війни.

Ну і щоб вийти з-під західних санкцій росіяни будь-якою ціною будуть намагатися повернути нам Донбас. За умови, що їм дадуть зберегти обличчя і не вимагатимуть оплатити його відновлення. Але ставлення до нас не зміниться, – запевнив волонтер.

Й додав: як тільки у Росії з'являться гроші, вона знову вкладе їх у розширення свого впливу в Україні будь-яким шляхом, включаючи військовий. "За останні місяці я чув кілька заяв від одіозних персонажів про їх наміри переглянути відношення українців до Майдану, показавши, що не усе так однозначно. Насправді, усе більш, ніж однозначно", – наголосив Дейнега.

Й пояснив: якби ми не вистояли тоді, котилися б зараз у прірву разом з РФ. І разом з її громадянами безпорадно дивилися б, як наше майбутнє йде на дно. Ми були у міліметрі від цього, і зараз там є. Але на відміну від росіян нам вистачило мужності боротися за своє майбутнє, нехай і шляхом війни.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...