Росіяни допомогли із підробкою? Додон прийшов у суд із фейковим відео

У якості доказів адвокати Додона представили фейкові відео про організоване підвезення виборців на дільниці у Вероні та про підкуп на користь Маї Санду у Лондоні.

Чинний президент Молдови Ігор Додон подав до суду три скарги з приводу виборів, повідомляють Патріоти України.

"Було подано кілька апеляцій, і логічно подати ці апеляції. Ви бачили шахрайство в країнах ЄС, ви бачили транспортування виборців. Тому зрозуміло, що ці питання є, але ми будемо йти за законною процедурою", - заявив Додон, передає ZDG.

Апеляційний суд Кишинева визнав скарги неприйнятними. Дві з них можуть бути розглянути у Верховному суді. Одна зі скарг стосувалась втручання іноземців у виборчу кампанію. У ній йшлося про президента Румунії Клауса Йоганніса, прем'єра Румунії Людовика Орбана та голову німецького Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Адвокати Додона поскаржилися на нібито перешкоджання доступу на виборчі дільниці громадян Молдови, які мешкають у Придністров'ї. Суд визнав скаргу неприйнятною.

Третя скарга стосувалася нібито організованого підвезення виборців на дільниці під час другого туру виборів і підкупу виборців. У мотивації скарги Додон вказав, що 15 листопада з'явилися відеоматеріали, що свідчать про порушення чинного законодавства. Він посилається на телеграм-канал "Люстрація". У відео побачили підвезення виборців та підкуп.

У якості доказів адвокати Додона представили фейкові відео про організоване підвезення виборців на дільниці у Вероні та про підкуп на користь Маї Санду у Лондоні. Судді відхилили її також, однак можливе оскарження у Верховному суді.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...