Росіяни другого сорту: Москва тестує "Спутник V" на бюджетниках у Криму, - представник Зеленського

Безробіття, суворий окупаційний режим та часто-густо презирливе ставлення населення "материкової" Росії роблять кримчан зручними "кроликами" на полігоні медичного випробовування

Працівникам бюджетних установ в окупованому Криму, де панує безробіття, погрожують звільненням за відмову зробити щеплення російською вакциною від коронавірусу "Спутник V". Про це на онлайн-пресконференції заявив постійний представник президента України у Криму Антон Кориневич, зазначають Патріоти України.

"Люди, які працюють в лікарнях, або працівники бюджетної сфери, наприклад, вчителі, просто не мають можливості сказати: "Ні, я не хочу отримувати цю вакцину". Оскільки якщо вони відмовляться від цієї вакцини, їх звільнять. Їхні керівники відкрито їм це говорять", - наголошує чиновник.

За словами постпреда, люди бояться робити щеплення російським "Спутником V", бо ця вакцина не протестована, немає результатів щодо її ефективності чи впливу на здоров’я людини.

Кориневич додав, що Україна зробить все можливе, щоб задовольнити потреби українців із контрольованих урядом територій у лікуванні COVID-19.

Чому це важливо: В окупованому Криму дедалі більше погіршується ситуація з правами людини. Зокрема, з початку окупації Росією кримського півострова обшуки та затримання кримських татар не припиняються. Крім того, кримчани отримують неймовірно великі терміни позбавлення волі. Водночас окупанти не можуть захистити мешканців від коронавірусу.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...