Росіяни думають здаватися в полон на Херсонщині, керівництво виходить на зв'язок з ЗСУ,, - ОК "Південь"

Російські окупанти на півдні заблоковані між силами оборони України і правим берегом Дніпра. Вони деморалізовані і думають скласти зброю, передають Патріоти України.

Як повідомила в ефірі національного телемарафону керівник об'єднаного прес-центру сил оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, є інформація про те, що вони дійсно деморалізовані, вони не бачать мети свого перебування на цьому напрямку.

"Вони бачать приклад сходу, і це їх дуже "надихає", оскільки вони розуміють, що можливо і такий перебіг подій. Вони бачать, що ближче все-таки рухатися вперед, склавши зброю, і переходити в обмінний фонд, ніж рухатися до кордону, тому що в Херсонській області далеко до кордону з Росією, на відміну від Харківської. І по дорозі вони мають істотну перешкоду-Дніпро, який в принципі для них поки непрохідний, непропливний, непроїзний", - розповіла Гуменюк.

Також вона додала, що вогневий контроль ЗСУ над переправами і транспортними артеріями через Дніпро тримає окупантів затиснутими між силами оборони і правим берегом річки.

"Їм запропоновано вихід у вигляді переходу під егіду міжнародного гуманітарного права. Або треба повертатися додому, але потрібно зрозуміти, як", – сказала Гуменюк.

"Керівництво російських підрозділів виходить на зв'язок з представниками ЗСУ для того, щоб домовитися про те, щоб скласти зброю, але ви розумієте, що вони підлягають ретельній перевірці, оскільки ми говорили про те, що ворог підступний і можуть бути різні провокації", – додала Гуменюк.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...