"Росіяни думали, що воюють зі спецназом": У міськраді Баштанки на Миколаївщині розповіли, як зупинили війська окупантів

Заступник мера Баштанки Олександр Васильєв розповів нові подробиці успішної оборони на Миколаївщині, яка застала російську техніку зненацька. Про пише Irish Time, передають Патріоти України.

"У когось з нас були автомати, у когось не було бензобомб, а деякі мисливці приносили свою зброю", – згадує заступник міського голови Олександр Васильєв про різноманітний загін із 16 депутатів міської ради та близько 50 волонтерів територіальної оборони.

"Ми розташувалися в місцях, де могли застати їх зненацька. І коли вони прийшли в місто, ми вдарили їх усім, що мали", — каже він про колону російської бронетехніки, артилерії, реактивних систем залпового вогню "Град".

Міський голова Олександр Береговий каже, що колона з 200-300 одиниць військової техніки входила до Баштанки, де довоєнне населення становило 12 тис. осіб, у кілька етапів.

"Перша група пройшла, і ми її не чіпали – бронетехніці з автоматами Калашникова та бензобоями не завдаш великої шкоди, – а в другій і третій групах ми вдарили вантажівки з постачанням і "Гради", і ті ділянки колони потрапили у пастку".

Деякі російські машини, які не були затиснуті в Баштанці, розвернули вогонь по місту, знищивши кілька будівель і, можливо, частини власного підрозділу, а інші намагалися продовжити рухатися на північ до Нового Бугу, трохи більшого міста, що знаходиться всього за 75 км від Кривого Рогу.

Залишивши Баштанку, колона була атакована та знищена українськими гелікоптерами, і спроба Росії убезпечити ключову дорогу між Кривим Рогом і контрольованим урядом портом Миколаїв на узбережжі Чорного моря провалилася.

"Ми зупинили їхнє просування і змусили їх змінити свої плани. Вони не очікували тут такого опору, але ми зібралися і зробили їм сюрприз. Деякі росіяни, яких ми зловили, думали, що вони воюють зі спецназом, тому що стрілянина була настільки інтенсивною з усіх боків", – згадує Васильєв.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...