Росіяни дуже добре готуються": Берлінська назвала чотири фактори, які ослабили Україну

Провали в мобілізації, затримка з постачанням зброї від США, нарощування військово-промислового комплексу (ВПК) Росії на противагу недостатньому нарощенню виробництва зброї та снарядів в Україні зробили нашу країну ослабеною. Таку думку висловила керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтерв'ю Radio NV, передають Патріоти України.

«Перший фактор – це те, що очевидно, була провалена мобілізація з тих чи інших причин, насамперед політичних. Я вважаю, що для того, щоб її не провалювати, потрібно було більш вдумливо, системно комунікувати зі своїми людьми», – зауважила Берлінська.

Другим фактором вона назвала затримку з постачанням зброї США, через яку ЗСУ переживають снарядний голод та нестачу великої кількості засобів. Берлінська звернула увагу, що росіяни тим часом нарощують ВПК цілодобово. «Це фактор № 3. Росіяни дуже добре готуються, формують нові підрозділи, формують нові батальйони, бригади, дивізії, батальйонно-тактичні групи і так далі», – додала керівниця Центру підтримки аеророзвідки.

Ще одним фактором, який ослабив Україну, вона назвала недостатнє нарощення виробництва зброї та снарядів у нас, хоча й відзначила «певні позитивні зміни» в цьому напрямі. «Певні виробництва рухаються – і дронів, і систем радіоелектронної боротьби, і навіть певних боєприпасів. Але цього критично недостатньо для виклику такого масштабу. Тобто це було б класним показником на початок вторгнення, наприклад, але точно не на травень вже 2024-го року», – зауважила Берлінська.

На її думку, Росія за допомогою Китаю та інших країн сильно підготувалася до ведення бойових дій. «Ми воюємо проти об'єднаного військово-промислового комплексу Росії, Китаю, Північної Кореї, Ірану, Білорусі та багатьох інших проксі країн, які дуже активно допомагають Росії. І, на жаль, західні країни також постачають Росії [певні компоненти].

Санкції не працюють і тому ми в російських дронах, ракетах часто знаходимо компоненти з Китаю поруч із платами та чіпами, умовно, з Канади, Штатів, Франції та інших країн. Проти нас фактично росіяни застосовують технології зі всього світу, плюс нарощують власне виробництво зброї, модернізують стару; активно, десятками тисяч, готують особовий склад на полігонах. І тому не потрібно мати ніяких ілюзій», – закликала керівниця Центру підтримки аеророзвідки.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....