"Росіяни готуються до розведення. До нашого, не до свого": Мешканці передової розповіли про наміри солдатів Путіна

У селищі Катеринівка побоюються, що після відводу української армії тут знову буде "сіра зона", в якій доведеться жити, щодня наражаючись на небезпеку.

У Катеринівці бояться відходу українських військових. Ілюстрація: соцмережі.

Жителі селища на лінії розведення сил на Донбасі бачили бойовиків і російських солдатів, які чекають відходу українських військ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на thebabel.net.

Журналісти видання побували в селищі Катеринівка, де проходить лінія поділу між територією, яку контролює Україна, і окупованою "ЛНР" територією. Населення цього селища - менше ніж 200 осіб.

Одна з мешканок селища, яка назвала себе Тетяною, повідомила, що на окупованій території вже чекають, коли українська армія залишить цей населений пункт. "За городами бліндажі їхні стоять. Того року було два бліндажі, цієї весни вже п'ять. Спостерігають за нами в біноклі і теж готуються до розведення. До нашого, не до свого. Підповзають", - поділилася вона своїми спостереженнями з журналістами.

Також Тетяна каже, що бачила російських солдатів, які ходили по домівках в селищі. "Вони [російські солдати] сюди приходили, ми з ними спілкувалися. Говорили нам:" Дійдемо до Києва, дійдемо до Львова. Розбомбимо, знищимо", - згадувала мешканка Катеринівка.

У селищі побоюються, що після відводу української армії тут знову буде "сіра зона", в якій їм доведеться жити, наражаючись на небезпеку з боку бойовиків. Про евакуацію місцевого населення ходять тільки чутки.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...