Росіяни готуються запустити новий діпфейк із Зеленським: Стадо відомо, що цього разу вигадали у Кремлі

Найближчим часом пропагандистська машина Кремля готується запустити новий діпфейк із президентом Володимиром Зеленським. Він нібито говоритиме про Маріуполь. Про це попереджає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Патріоти України.

У рамках цієї російської спецоперації планують створити враження, буцімто президент скаже своє негативне ставлення до українських міст, зокрема Маріуполя, де станом на зараз йдуть активні бої.

"Будьте пильні та довіряйте інформації лише з перевірених джерел", – додали в Центрі та наголосили, що діпфейк став один з улюблених технологічних прийомів пропагандистів в інформаційній війні.

Нагадаємо, діпфейк – це технологія штучно створених відео, які згенеровані за допомогою алгоритмів машинного навчання. Концепція діпфейків дуже проста. Фактично, потрібно перенести обличчя однієї людини на відео з іншою.

Росія вже встигла зганьбитися на невмілому діпфейці у війні. У середині березня росіяни оприлюднили фейкове звернення Зеленського, в якому він нібито закликав українців скласти зброю та повернутися до сімей. Його активно розганяли проросійські Телеграм-канали та окремі ресурси, які були зламані російськими хакерами. Зокрема фіктивну "заяву президента" показали в ефірі "Україна 24".

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки також наводить ще один приклад діпфейку. На цей раз з Путіним, де він нібито оголошує про укладання угоди про мир з Україною. Щоправда, автор цього відео одразу попередив своїх глядачів, що створив його у якості жарту. Проте вийшло дуже достовірно на відміну від невмілого діпфейка з Зеленським.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...