Росіяни готувалися до втечі з Херсона кілька тижнів: Розвідка Британії розповіла про труднощі в армії РФ

Російська армія 11 листопада оголосила про відведення військ з Херсона на лівий берег, яке нібито тривало два дні. Втім, втечу з окупованого обласного центру вони готували протягом останніх кількох тижнів. Цим процесом Росія публічно визнала труднощі, з якими агресор зіткнувся на західному березі Дніпра. Про це повідомили у розвідці Міноборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

"Завершення виведення відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня 2022 року, коли посадовці росіян у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто", - йдеться повідомленні.

Зазначається, що що російські військові, зокрема і в цивільному одязі, покинули місто разом із заявленими 80 тисячами "евакуйованих" осіб. Фахівці припускають, що РФ намагається евакуювати війська з інших районів області через річку Дніпро до оборонних позицій на східному березі.

"Ймовірно, у межах цього процесу російські війська зруйнували автомобільні та залізничні мости через річку Дніпро", - йдеться у звіті. Британські розвідники наголошують, що втеча армії РФ з Херсона завдасть Москві репутаційної шкоди. Адже місто було єдиним обласним центром, який росіяни захопили ще у лютому.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...