Росіяни йдуть в атаки власними мінними полями, - Братчук

Російські окупанти йдуть в атаки власними мінними полями. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив спікер армії "Південь" Сергій Братчук, передають Патріоти України.

За його словами, таку практику застосовують, зокрема, у 810-й окремій бригаді морської піхоти Чорноморського флоту РФ та у підрозділі "Шторм-Z" на Херсонському напрямку. "Присутній такий елемент, як наступ російської армії через власні мінні поля. ... Є проблеми. Але водночас ми повинні чудово розуміти, що сьогодні ворог намагається цю "сіру зону" зменшити, він намагається звузити плацдарми, він намагається у кінечному підсумку ці плацдарми взагалі знищити", - розповів Братчук.

Він зазначив, що для цього на Херсонському напрямку з'являються бійці російських повітряно-десантних військ - зокрема, 104-а десантно-штурмова дивізія, але "є нюанс".

"Ця дивізія перекинута з Запорізького напрямку. Чи є сьогодні у росіян резерви закривати такі дірки? Треба дивитися, треба моніторити і розуміти, що буде відбуватися далі", - підкреслив речник.

Також він зазначив, що деякі з'єднання і частини цієї дивізії сьогодні переміщуються лівим берегом Дніпра на тимчасово окуповані території Херсонської області. "І дійсно, деякі з них з'являються саме на перешийку з Кримом. Що відбувається, чому так відбувається? Я думаю, ближчим часом ми отримаємо відповіді на ці запитання. Але те, що у ворога там "тривожненько", - це однозначно. ... З нашого боку - активні дії, складно дуже, ми платимо високу ціну за ці бої, але ще ніхто не сказав, що в цій битві, яку веде Україна, якийсь бій є неважливим", - констатував Братчук.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...