Росіяни, ймовірно, прорвалися до передмістя Часового Яру, - британська розвідка

Сухопутні війська Росії, ймовірно, прорвалися у східне передмістя Часів Яру, що розташоване за 8 км на захід від Бахмуту на сході України. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

У розвідці припускають, що російські окупанти, ймовірно, також захопили селище Іванівське, яке розташоване неподалік від Часів Яру. Там, у міських районах, ведуться запеклі бої - натомість ЗСУ протистоять наступу. "Російські сили, ймовірно, залишаться на східній стороні каналу, що проходить через місто, який є перешкодою для їх просування", - йдеться у повідомленні.

На думку розвідників, російська армія та цьому напрямку зазнає значних втрат. Водночас Часів Яр становить цінність для Росії через своє стратегічне становище на плато, а також через його історичне використання як логістичний вузол для ЗСУ.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...