"Росіяни хочуть нас оточити": Український військовий розповів, що наступні 24 години будуть вирішальними для Соледара

Військовий, який обороняє Соледар, розповів, що ситуація у місті "дуже складна" і що "наступні 24 години будуть критичними". Про це український захисник, який захотів залишитися анонімно з міркувань безпеки, розповів для інформаційного агентства CNN, передають Патріоти України.

"Тут важко, але ми живі більше, ніж будь-хто інший", — сказав у текстовому повідомленні солдат для американського ЗМІ.

Він також прокоментував інформацію, яку поширюють пропагандистські ЗМІ, посилаючись на керівника російської приватної військової компанії "Вагнер" Пригожина, про нібито "взяття" міста. Він закликав не вірити подібним заявам.

"Не вірте тому, що вони говорять. Ми тримаємося. Хоча практично самостійно. Без командирів. У ці дні для міста все буде визначено. Тому що ми - в пастці, вони хочуть нас оточити", – сказав він.

За його словами, росіяни глушили український зв'язок, що надзвичайно ускладнювало координацію. Військовий зазначив, що якщо найближчі українські підрозділи втримають позиції, його підрозділ зможе безпечно відступити.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...