"Росіяни мали це почути": Політолог розповів про причини розмови Остіна з Шойгу (відео)

Ситуація в Україні перебуває на зламі і навіть друга фаза повномасштабної війни підходить до свого апогею з непривабливим для Росії результатом. Такий висновок зробив політолог Ігор Чаленко після того, як глава Пентагону Ллойд Остін вперше за тривалий час поговорив з російським міністром оборони Сергієм Шойгу, передають Патріоти України.

Експерт припустив, що США могли вкотре наголосити на критичному становищі, у якому опинилася РФ через війну.

"Зрозуміло, контакти на неофіційному рівні відбуваються постійно, але коли ми бачимо подібний зв'язок саме зараз – це свідчить, що дійсно, ситуація в Україні на зламі і навіть друга фаза повномасштабної агресії підходить до свого апогею з незавидним для Росії результатом", – наголосив політолог.

На його думку, Остін міг повідомити Шойгу те, що США жодним чином не збираються зменшувати підтримку Україні. "Очевидно, були дані США, що показують плачевний стан російських військ під час власних агресивних дій на території України", – зазначив Чаленко.

Політолог припустив, що американська сторона вдалась до такого кроку, аби у Росії зрозуміли, що чим швидше вони почнуть шукати шляхи виходу з нинішнього стану і заберуться з території України, тим для них буде краще.

"Думаю, відповідний контакт був дієвий, росіянам треба було цю інформацію почути. Далі вони мусять визначатися чи будуть і далі поводитись як у "дурдомі", чи шукатимуть світло у кінці тунелю", – сказав Чаленко.

Водночас він припустив, що у розмові глави Пентагону з міністром оборони Росії мовилось не тільки про Україну. Можливо, обговорили питання напруження довкола Молдови і вступ Фінляндії зі Швецією в НАТО.

Чаленко вважає, що наразі США показують, що повністю тримають ситуацію на контролі, обіграти це Кремль не зможе.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...