Росіяни можуть спробувати провести масштабний наступ з Ізюма на Дніпро, - аналітики

Російські війська можуть провести масштабний наступ з Ізюма на Дніпро, так як місто вважається стратегічною ціллю, передають Патріоти України.

Як передає портал The New York Times, такою оцінкою поділилися військові аналітики з США. Вона була зроблена на основі супутникових знімків, які показали рух сотень машин через село Великий Бурлук на півдні України у бік Ізюму. На зображеннях зафіксували колону окупантів протяжністю 8 миль (або 12,8 км). Передбачалося, що вона рушить до Харкова.

"Ми вже багато днів говоримо про те, який важливий для них Ізюм, тому що він знаходиться майже в центрі Донбасу, на захід від нього", — заявили військові США.

У той же час високопоставлений представник Пентагону повідомив, що аналітики американської розвідки бачили, як російські війська в Ізюмі і його околицях готувалися просуватися на південь і південний схід. Нагадаємо, згідно з останніми даними Генштабу ЗСУ, за Ізюм ведуться жорсткі бої. Окупанти на залишають спроб прорвати оборону українських захисників в районі міста.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мапа)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...