"Росіяни мислять так...": Портников пояснив, за яких умов Путін погодиться на вступ України до ЄС та НАТО

Журналіст Віталій Портников вважає, що однією з головних цілей Росії у війні є створити демографічну кризу на території України. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Я постійно говорю, що російсько-українська війна є насамперед демографічною. У нас багато хто зациклений на території. Це відголос СРСР. Тобто війна, як правило, сприймається не як війна за незалежність та свободу, а за відновлення територіальної цілісності й міжнародного права.

Я також підтримую цей підхід, але відновлення міжнародного права має супроводжуватися збереженням населення. До прикладу, вчора була річниця Другої карабаської війни. Азербайджан звільнив величезну частину своєї суверенної території від вірменського контролю. Втім, людей там не залишилось. Азербайджан нікого не втратив. Вони скільки мали людей, стільки ж і залишилось. В Україні зовсім інша ситуація", - пояснив Портников.

За словами журналіста, головна мета росіян - створити жахливі умови життя в Україні й зменшити чисельність населення на цій території.

"Росіяни мислять так, що вони ведуть війну проти України й не можуть нас захопити, втім, за їхньою позицією, вони можуть очистити територію України від українців. Тобто після війни українців буде не 40 млн, а 15. І це вже для них буде перемогою. Навіть якщо доведеться погодитися з фактом суверенності України, вступом до ЄС та НАТО. Навіть за таких умов це для них буде перемогою. Чим пізніше росіяни погодяться на ці умови, чим тяжчі умови життя вони нам влаштують, тим менше українців тут буде", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...