Росіяни на окупованій частині Херсонщини зберегли боєздатність і намагаються закріпитися на цій території, - офіцер ЗСУ

На окупованій території Херсонщини угрупування військ РФ майже повністю вціліло та зберегло свою боєздатність. Про це розповів офіцер добровольчого формування "Вільна Україна" Андрій Тетерук, передають Патріоти України.

"Тепер вони намагаються закріпитися на цих рубежах, які утримують, тому що це угрупування військ насамперед є ударним. Воно готувалося, щоб мати спроможність захопити нові території та мати плацдарм для захоплення Одеси", - зауважив військовий.

За словами Андрія Тетерука, це угрупування окупантів майже повністю вціліло й унаслідок відступу зберегло боєздатність. Ті частини, які потерпали від вогневого ураження, становлять відсотки від тих, що перебували на південному напрямку. "Очевидно, що РФ плекає надію, що буде здатна захопити нові території, тому їй потрібно найбільш боєздатні частини тримати збереженими. Саме тому вони зараз організовано продовжують відступ і закріплюються на територіях, які хочуть утримувати, відступають на Крим", - наголосив Андрій Тетерук.

Джерело: Еспресо.ТV

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...