Росіяни намагаються обійти Часів Яр околицями й ведуть активний вогонь з артилерії та мінометів: У ЗСУ розповіли про ситуацію

На околицях міста Часів Яр на Донеччині були спроби та намагання ворога взяти його в облогу. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України.

За словами Волошина, хоча на околицях були спроби та намагання ворога обійти Часів Яр біля селища Іванівське і Богданівка, в самому місті окупантів немає.

"Ворог має на меті таким чином "взяти в лещата" місто та обійти його по колу. Всі спроби й намагання ворога придушуються нашим підрозділами. Ворог відкидається на попередні позиції, де він намагався проводити штурми", - повідомив Волошин.

Російська армія накриває місто щільним артилерійським та мінометним вогнем, заявив він. Лише за минулу добу було зафіксовано 170 ворожих мінометних та артилерійських обстрілів на цьому напрямку. Це, у порівнянні з попередньою добою, дещо менше.

Проте, за словами Волошина, ворог не полишає спроб і продовжує штурмувати та здійснювати активний артилерійський та мінометний вплив на місто Часів Яр.

Він зазначив, що на східному фронті ситуація загострилась, але контрольована силами оборони. Там ворог намагається захопити стратегічну ініціативу і прорвати лінію оборони. "Противник, створивши значну перевагу в силах та засобах, атакує на деяких напрямках, має тактичні успіхи. Проте, його спроби на деяких напрямках не вдаються до успіхів", - додав Волошин.

"Хамло має понести відповідальність": Нардепка Геращенко звинуватила Стефанчука в сексизмі

вівторок, 21 травень 2024, 19:15

Народна депутатка від Європейської солідарності Ірина Геращенко звинувачує голову Верховної Ради Руслана Стефанчука в сексизмі. Той нібито назвав її «дівчинкою» під час засідання парламенту. Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі, передають Па...

Сі Цзиньпін відмовив: Путін знову повернувся з Китаю до РФ із "розбитим серцем", – Bloomberg

вівторок, 21 травень 2024, 18:50

Глава Кремля Володимир Путін повернувся з поїздки до Китаю в Москву ні з чим. Голова КНР Сі Цзіньпін дав зрозуміти, що не так уже й зацікавлений у "Силі Сибіру 2". Про це колумніст і оглядач Девід Фіклінг написав для Bloomberg. Повідомляється, що Путін...