"Росіяни намагаються вибити брехню про Редіса та Калину": "Азовець", який повернувся, розповів про полон (відео)

Російські окупанти намагаються вибити брехливу провокативну інформацію про керівників "Азову", які були на "Азовсталі", - командира Дениса Прокопенка "Редіса" та його заступника Святослава Паламара "Калину". Про це розповів боєць "Азову", який повернувся з полону РФ на Youtube-каналі полку, передають Патріоти України.

"Вони вчепилися, буквально, у двох-трьох людей та казали, що їм потрібна інформація на Редіса, Тавра та Калину", - розповів він.

За його словами, до українських захисників у полоні окупантів приходили пропагандисти та представники сепаратистських ЗМІ, котрі ставили провокативні питання. Зокрема заявляли, що українські захисники нападали на російських загарбників, але українські бійці відповідали, що перебували у себе вдома – у Маріуполі та тримали оборону свого дому.

Крім того, сепаратисти напідпитку били українських бійців і вимагали брехливу інформацію про керівників "Азову", котрі перебували на "Азовсталі". Боєць розповів, що окупанти усвідомили, що російська розвідка не впоралася, адже запевняла, що українські захисники здадуться, особливо у наближених до РФ містах, зокрема Харкові. За його словами, загарбники вірили у те, що зможуть захопити Україну "за три дні".

У російському полоні між собою українські бійці майже не спілкувалися: "Можна було лише у вбиральню із охоронцем". Він розповів, що, за плітками окупантів, Редіса та Калину перевезли у Росію, в СІЗО Лефортово.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...