Росіяни наступають "хвилями": Гайдай розповів про нову тактику ворога, який намагається прорвати оборону ЗСУ

Російські окупаційні війська намагаються різними шляхами випробувати нашу оборону. Але на сьогодні ситуація по всій лінії фронту у Луганській області стабільна. Як розповів в ефірі телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, найважчими ділянками фронту в області залишаються Білогорівка і Кремінна - Лиман, передають Патріоти України.

Росіяни пробують захопити села, які раніше ЗСУ вдалося повернути під свій контроль. Втім, штурми закінчуються для противника великими втратами.

"Після великих втрат на добу-дві (росіяни) відтягуються. А потім знову йдуть у наступи. Зараз на напрямку Білогорівки саме така ситуація… На Білогорівському напрямку після того, як ворог зазнав втрат, більш-менш тихо. На Сватівському – взагалі ситуація стабільна", - сказав Гайдай.

Водночас голова Луганської ОВА констатує збільшення обстрілів з боку окупантів: "Чітко видно, що десь їм боєприпаси підвезли. Побільшало обстрілів з важкої техніки, баражуючих боєприпасів (це їхні "Ланцети")".

"Вони (окупанти – УНІАН) міняють тактику. Тут не виходить, щоб одна і та ж тактика бою десь випробувалась на повторному напрямку. Були і малі групи, і були до трьох рот піхоти у наступі, і була техніка в кількості до двох рот з підтримкою "Термінаторів", БТР і так далі", - пояснив Гайдай.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...