"Росіяни наступають замість нашого контрнаступу": Корбан стверджує, нібито на Банковій "морочать усім голови"

Позбавлений українського громадянства Геннадій Корбан, який називає себе «головою штабу оборони Дніпра», висловив свої сумніви щодо можливостей ЗСУ звільнити захоплені РФ райони Херсонської області та інші тимчасово окуповані території. Про це він сказав в інтерв'ю ВВС Україна.

За словами Корбана, є якась «неприємна правда», яку Офіс президента Володимира Зеленського приховує від українців. Він наполягає, що військова цензура в умовах російської агресії має бути, проте слід визначити «чіткі критерії», що висвітлювати можна, а чого ні.

«Вибачте, коли взагалі різні радники Офісу президента розповідають багато днів поспіль, що зараз ми розпочнемо контрнаступ у Херсонській області, ЗСУ почнуть… І роблять це на постійній основі — люди очікують на це. Люди сподіваються на це… Один помічник Офісу президента, інший якийсь експерт Офісу президента, третій — виходять і щодня забалакують людей. Морочать їм голови — зараз Хаймарси, тут розбили, тут підемо. Починаємо контрнаступ. 3−6 тижнів — звільнимо Херсон. Це брехня. Людям треба говорити правду», — закликав політик.

Корбан наполягає, що минулого тижня росіяни перекинули на Херсонщину близько 30 батальйонних тактичних груп, що нібито свідчить про те, що кремлівський режим все має багато резервів. «Про який контрнаступ ми говоримо? Навіщо каламутити людей? Навіщо людям брехати? Люди в Україні перебувають у такому стані, перебувають у такій трагедії, що вони приймуть будь-яку правду. Навіть найгіршу. Але правду», — заявив він, стверджуючи, що Україна не перемагає, а «росіяни наступають замість нашого контрнаступу».

Корбан був позбавлений українського громадянства указом Зеленського. 22 липня політика, який перебував під час війни за кордоном, не пустили назад до країни, вилучивши його паспорт.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...