"Росіяни не розпочинали війну": Глава комісії WADA Макларен закликав повернути РФ у світовий спорт

Голова незалежної комісії Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) з розслідування справи про допінг на Олімпіаді-2014 Річард Макларен назвав несправедливим усунення російських спортсменів від міжнародних стартів. В ефірі спортивному шоу в Німеччині Макларен заявив, що атлети РФ не несуть спільної відповідальності за політику своїх країн, передають Патріоти України.

"Спортсмени не розпочинали війну і не несуть відповідальності за її хід. Це дві вагомі причини, щоб дозволити їм знову брати участь у світових змаганнях", – цитує професора права sportschau.de.

У той же час Макларен не вірить, що російські спортсмени таким чином знайдуть дорогу назад до міжнародної спортивної спільноти. "Поки триває конфлікт, міжнародна спортивна спільнота не змінить ухваленого ним рішення", – додав 77-річний канадський юрист.

Макларен розраховує, що деякі російські та білоруські спортсмени звернуться до Міжнародного спортивного арбітражного суду (CAS), щоб відсудити право стартувати на міжнародних турнірах.

"Якщо CAS ухвалить рішення на користь спортсменів, асоціації будуть змушені дозволити їм знову брати участь у змаганнях", – впевнений Макларен.

Прогноз про шанси росіян у суді досвідчений спортивний юрист давати не став. "Можливо все", – лаконічно відреагував канадець.

Після нападу Росії на Україну Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував світовим спортивним федераціям усунути російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...